maanantai 26. tammikuuta 2015

Winter Revolutionin pääpuhuja – Sauli Rajala

Winter Revolutioniin on enää 5 päivää! On tullut aika esitellä tapahtumamme pääpuhuja. Nuori puhujavieraamme saapuu paikalle suuresta ja mahtavasta Jyväskylästä. Takataskussa hänellä on tutkinto sekä kauppatieteistä että teologiasta. Ja kuten kaikki menestyneet teologit, hänenkin lempiruokansa on kebab(rulla). Hän on Sauli Rajala!
Sauli on uskovan kodin lapsi, jonka toisena kotina toimi pienestä pitäen paikallinen helluntaiseurakunta. Uskonelämän taipaleeseen on kuitenkin kuulunut monenlaisia polkuja.
– Voiskohan sanoa, että oon tullut kaks kertaa uskoon. Ensimmäisen kerran joskus lapsena lastenleirillä tein päätöksen seurata Jeesusta. Armeija-aikoihin jo pitkään pinnan alla kyteneet epäilykset nousivat pintaan ja aloin tosissani epäillä onko kristinuskossa ja tässä touhussa mitään järkeä. Lopulta päädyin siihen, ettei oo ja hylkäsin Jumalan. Jumala on kuitenkin armossaan rikas ja hän alkoi vetämään minua takaisin puoleensa ja näyttämään, että kyllä tämä sittenkin on totta ja häntä kannattaa seurata.

Tämän päätöksen jälkeen Sauli on ollut kauan mukana seurakuntakuvioissa ja pöyrittänyt useita vuosia mm. nuorisotyötä Peräseinäjoella. Hiljattain Sauli palasi vaimonsa Veeran kanssa takaisin kotimaahan Tansaniasta, jossa mies suoritti työharjoittelunsa. Tästä seikkailusta voi lukea lisää täältä.

Saulin uskonvaellus on siis pitänyt sisällään muutamia mutkia ja harhareittejä.
– Pääasia on kuitenkin se, missä ollaan nyt, Sauli miettii. – Jumala on pitänyt huolta monella tavalla. Veeran kanssa ollaan oltu onnellisesti naimisissakin pian 5 vuotta!

Mikä Saulin mielestä on parasta Jeesuksessa?
– Se, että hän on totta. Jeesus ei oo vaan joku opetuslasten keksintö tai aikojen saatossa syntynyt sankarimyytti, vaan Jeesus on totta. Hän oikeesti tuli 2000 vuotta sitten maan päälle, eli elämän, jota me ei pystytä elämään ja kuoli kuoleman, joka olisi kuulunut meille, jotta me voitaisiin olla vapaita ja armahdettuja. Ja näin tehdessään hän näytti millainen Jumala on: armahtava ja rakastava. Jeesus on näkymättömän Jumalan kuva.

Ensi lauantaina Saulilta on luvassa armollista ja rakkaudentäyteistä Sanaa! Mitä haluat sanoa blogin lukijoille? 
– Tulkaa Vaajakoskelle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti