tiistai 13. tammikuuta 2015

Mies kitaran takana - Jere Valkonen

Winter Revolution lähestyy! Blogimme esittelee tulevien viikkojen aikana muutamia henkilöitä, jotka tulevat olemaan näkyvällä paikalla tapahtumassamme. Ilman heitä tapahtumamme ei onnistuisi!

Ensimmäisenä valokeilaan pääsee rengastettu mies, jonka lempiväri on tummankeltainen. Hän on Jere Valkonen. Tämä mies ei tosin paljon esittelyjä kaipaa, koska kaikkien baptistien pitäisi tietää ja tuntea hänet. Jere on nimittäin jättänyt itsensä vuosien aikana monien mieleen musiikkinsa avulla. Mies on tehnyt paljon biisejä, ja keikkojakin on riittänyt. Musikaalinen media-assistentti opiskelee parasta aikaa musiikkikasvatusta Sibelius-Akatemiassa. Ruokatunneilla hän haaveilee syövänsä pinaatti-lohilasagnea. Seurakuntataustaltaan Jere kertoo olevansa harvinaisen baptistinen. Hän on saanut kasvaa koko elämänsä hengellistä kasvuaan kotiseurakunnassaan Vaajakosken baptisteilla. Vanhemmiten hän on alkanut kokea hieman turhauttaviksi eri kirkkokuntien välille rakennetut raja-aidat ja hän haluaa nähdä itsensä osana suurempaa, seurakuntarajat ylittävää kirkkokansaa.

Kuten monen muunkin uskovaan kotiin syntyneen, Jeren usko on ollut prosessi, joka on lähtenyt liikkeelle ja lapsesta alkaen. Kirkkomme järjestämät vuosittaiset nuortenleirit näyttelivät suurta roolia tässä prosessissa. Ne auttoivat nuorta miestä kulkemaan tarkemmin kapeaa uskonpolkua. 

Kesä 2004 on jäänyt erityisen vahvasti Jeren mieleen. Tuona kesänä hän meni kasteelle, ja samana kesänä hänen elämässään tapahtui selittämätön muutos, joka teki Jeesuksen hänelle todellisiksi. Sellaista huumaassa elämistä se alku oli, mutta ajanmittaan uskonelämä alkoi tasaantua.  

Kun kysyn kysymyksen ”mikä on parasta Jeesuksessa?”, Jeren vastaus tulee nopeasti: Armo.


Jeren musiikkiin voi tutustua ennakolta osoitteessa www.jerevalkonen.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti