Revolution - mikä?

torstai 26. maaliskuuta 2015

Siivouspäivä

Revolution-blogiin on tulossa mukaan lisää kirjoittajia. Laitamme piakkoin heistä lyhyet esittelyt bloggaajat-osioon. Tällä kertaa tekstiä tulee Tampereen baptistiseurakunnan nuorisotyöntekijältä Toivo Koskiselta, joka on yksi uusista bloggaajista!




Tiedäthän sen tunteen? Sen tunteen, kun olet imuroinut, pessyt lattiat, järjestellyt kaapit, astiat, vaatteet ja kaikki paikalleen ja voit iloita siitä, että on puhdasta? Varmasti tiedät. Tästä ei kuitenkaan mene aikaakaan kun pölyä kertyy taas kaikkialle ja vaatteet ja astiat lojuvat ties missä. Ehkä siirtelet äkkiä tavaroita paikoilleen, mutta pöly… Eihän sitä huomaa? Eihän? Täällähän näyttäisi olevan ihan siistiä. Ehkä imuroit isommat pölyt, mutta tällä kertaa et sohvan etkä sängyn alta. Näyttäisi olevan puhdasta. Vaan onko?

Entä sinun sydämesi? Muistat varmasti hetkiä, jolloin Kristus on saanut puhdistaa sinun sydämesi, kun olet tunnustanut syntisi. Kokemus sydämen puhtaudesta on enemmän kuin mikään muu tässä maailmassa. Vaikka Kristus oman sovitustyönsä kautta on tehnyt puhtaiksi ne, jotka Häneen uskovat, silti sydämiimme usein pääsee epäpuhtauksia. Meitä kuitenkin kehotetaan varjelemaan sydäntämme, ettei synti sotke puhtauttamme. ”Yli kaiken varottavat varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee” (Snl. 4:23).

Samalla tavalla kuin huoneessa olevaan likaan ja pölyyn, syntiinkin voi tottua. Meille on varmasti uskovina selviä rajoja, joita emme ylitä. Nämä ovat näkyviä syntejä, joita kartamme. Emme ole usein tuomittuja juoppoudesta, väkivallasta tai haureudesta. Entä sydämessä vallitsevat katkeruus, ahneus, ylpeys, viha ja haureelliset ajatukset? Älä unohda, että Jumala näkee nämä. Nämä ovat usein niitä, jotka lakaisemme maton alle, laitamme nätisti viikattujen paitojen taakse, piilotamme laatikoihin sängyn alle tai jätämme sohvan tyynyjen väliin. Ehkä kaappisi on täynnä sekasortoa ja kun sen avaa, sieltä vyöryy kaikenlaista. Ehkäpä samalla tavalla elämässäsi on ”mörköjä kaapissa” ja pelkäät, että joku avaa sen?

Vaikka oman kodin ei täydy aina olla tip top ja saa antaa luvan itselleen olla joskus siivoamatta, Kristus on se, joka haluaa tulla puhdistamaan sinun sydämesi.

- Toivo

3 kommenttia:

  1. Kiitos Toivolle.Tällaista saisi olla enemmän!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Toivo!Tälllaista saisi olla enemmän!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Toivolle, ja tällaista saa olla lisää.

    VastaaPoista