perjantai 6. helmikuuta 2015

Winter Revolution -tunnelmat by Katri Liukko

Tällä kertaa meillä on blogissa vieraileva kirjoittaja, ja lahjakas sellainen! 
Saanen ylpeänä esitellä: Katri Liukko Vaajakoskelta! 


Pitemmittä puheitta, päästetään Katri ääneen:

Lauantaipäivänä Vaajakosken baptistiseurakunnalta löytyi Winter Revolutionin merkeissä yllättävän suuri joukko yllättävän vieraita ihmisiä (nämä yllätykset olivat positiivisia). Itsehän saavuin paikalle ensimmäisen tilaisuuden alkaessa jämptisti klo 13 ja ehkä minuutin yli. Ensimmäisen tilaisuuden aikana saimme kuulla Tytti Oksasen todistuksen, Janne Saarelan puheenvuoron ja Jere Valkosen musisointia. Pisteenä i:n päälle yleisölle esittäytyi myös ylistyksestä vastaava, tyylikäs kokoonpano Jurvasta. 


Tytti Oksanen
                         
Jere Valkonen
                     
Janne Saarela

Taukojen aikana makeannälkää oli mahdollisuus helpottaa kioskin antimilla, jotka oli näppärästi sijoitettu mahdollisimman huomaamattomaan paikkaan alakertaan, kaiken muun kansan hengatessa suurimman osan ajasta yläkerrassa. Kioski oli kuitenkin hyödyllinen, koska sillä turvattiin riittävä kahvinsaanti, ja näin porukan vireystila pysyi tarpeeksi korkeana. 

Päivän toisena tilaisuutena oli paneelikeskustelu, jossa pohdittiin Jumalan kohtaamista ja mielenkiintoisella tavalla myös mm. tunteiden merkitystä, esimerkiksi ylistäessä. Uskonko, että Jumala on läsnä, vaikka ei tunnukaan siltä? Uskonelämän rakentaminen pelkästään tunteiden varaan ei välttämättä kanna pitkälle.Panelistit: Aaron Kortteenniemi, Dani Niskanen, Elina Liukko ja Tuomas Toppila

Ruokatauon koittaessa porukka hajaantui taitavasti pitkin Vaajakosken metropolia (tahi jäi kirkolle aterioimaan), ja kenties osa lähti kauemmaskin. Allekirjoittaneen ruokaseurue rantautui Ahjon grillille syömään perin keskisuomalaista ateriaa, taksaria. (Jos et tiedä mikä se on, googleta.)

Kello 18 Vaajakoskella jatkui ohjelma teemalla Jeesus on rakkaus. Silloin tiukkaa teologista settiä kansankielellä tarjoili vieraileva puhuja Sauli Rajala, joka oli valmistautunut saarnaansa teknologiaa sulavasti hyödyntäen. Hyvää puhetta somistaa aina visuaalisesti kaunis diaesitys! Samaisessa tilaisuudessa julkaistiin myös Sara Saarelan uusin kirja Nimeä minut uudelleen. Myös Jeren musiikkia saatiin kuulla lisää.


Sauli Rajala

Kirsi-Mary Hardy (haastattelija) ja Sara Saarela

Maria Korpela

Hyvän päivän päätti viimeinen tilaisuus klo 20, tällä kertaa teemana oli Jeesus on tulevaisuus. Sauli Rajala jatkoi opetustaan, ja Maria Korpela jakoi koskettavan todistuksensa. Ilta päättyi ylistykseen, jonka jälkeen väki alkoi pikku hiljaa livistää kotimatkalle tai lukemaan uunituoretta kirjaa, kuten minä tein. Kaiken kaikkiaan päivä oli onnistunut, ja mielenpohjalle jäi kytemään pohdiskeltavaa. Erityisen paljon ajatuksia herättivät Tytin ja Marian todistukset siitä, kuinka Jumala voi eheyttää raskaidenkin kokemusten jälkeen, ja opettaa meitä siihen, että pyrkisimme elämään niin kuin Jeesus eli: anteeksiantamuksella ja rakkaudella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti